Sunday, 5 July 2015

Sanah Helwah '17

Assalamualaikum,

رجلان تحبا في الله اجتمعا وتفرقا عليه
"Dua orang pemuda yang berkasih sayang kerana Allah, bertemu berpisah keranaNya"

Moga mereka itulah kami

Alhamdulillah for everything ya Allah. Harini hari apa? Birthday sapa entah? Tak nak wish pon sebenarnya. Tapi tangan yang gatal nak wish ;) *ajet-ajet ja. mana mungkin tak wish. 5 Julai 2015, genaplah umur seorang hamba Allah yang sangat comel, baik, supporting, always happy go lucky and insyaAllah seorang hamba Allah yang taat padaNya. 

Penat hasilkan khat tau dak? :P

Walaupun kita duduk berjauhan. Sedih banget *jauh sangat :P Okay okay, I nak wish HAPPY BIRTHDAY to Youuu, PIRANTA NAAL WALTUKAL haa ni baru sesuai untuk mu,Mawaddah Sofia Binti Misbahalmunir. Selamat Hari Tua Addah yang comel lotte. Sempena birthday awak hari ni.

Mawaddah Sofia. Nama yang terletak cantik diatas sekeping kad pengenalan yang berwarna biru yang bernombor ************. Teringat pendahuluan oral BM haritu pulak. haha . Sungguh mencuit hati ana saat pertama kali kami bertemu. Dialah pemberiaan Allah. Dirinya penuh cerita, IBRAH dan kenangan yang ana semat kemas di dasar hati bermula dari awal kami kenal hingga hari ini. Alhamdulillah 

I nak wish spesial untuk awak. heeeee :) Ehem ehem betulkan kedudukan. 

Dear my Sahabat Dunia wa Akhirat, Mawaddah Sofia

Cantik pulak permulaannya. heee. Malu pulak nak buat ucapan >,<  
We're being friend for 5 year and still counting! ^ ^ 
Since form 1 kan? 
How fast time flies. hoho
i would pray our friendship would last till jannah! Ameen
Sorry for anything, thanks for everything. 
Eh speaking pulak eko ni aimi.Ok back to Bahasa Melayu. 


Tiada apa yang istimewa nak bagi untuk awak. Tak mampu beli hadiah yang mahal-mahal untuk awak. Just a simple present only. Tiada kek atau kad ucapan untuk meraikan heri yang bermakna untuk awak. 

Tapi...

InsyaAllah diri ini tak pernah lupa untuk mengirimkan doa buat awak. Mungkin Allah boleh bagi sesuatu yang berharga buat awak. Eh bukan mungkin tapi pasti :). Seiring dengan semakin tua :P Moga semakin matang dalam meniti liku-liku kehidupan. Semoga dilimpahi keberkatan pada setiap helaan nafas dan denyut nadi. 

Nak pesan sedikit :)

*Jadilah hamba yang solehah buat pencipta.
*Anak yang solehah.
*Kakak yang solehah buat adik-adikmu.
*Sahabat yang setia saat suka dukany temanmu.
*Insan yang bermanfaat buat Ummah. 

SYUKRAN untuk semua persahabatan ini. Tiada yang ditakdirkan Allah itu sia-sia. Banyak yang ku temui dalam tali persaudaraan ini. Hanya Allah yang layak menerima pujian. Bersyukur  buat pemilik roh dan jasad ini kerana  sudi menganugerahkan seorang SAHABAT sepertimu. Alhamdulillah.

Awak,

Andai tiba-tiba satu masa nanti tali persaudaraan ni diuji, Terlebih dahulu ku memohon maaf. Tegurlah diri ini yang daif. Sedarkan diri ini andai langkahku tersasar. Semoga ukhwah  yang terjalin ini terus kekal mewangi. Andai tiada lagi peluang untuk bersua muka di dunia, doaku moga Allah masih izinkan kita bertemu di jannahNya . InsyaAllah..

bergambar depa 2 jah >,<  kalau aimi ada lagi best

Okey cukup la bersastera. hehe. Now kembali macam biasa. bertukar. jengg

Alhamdulillah. syukur gila-gila sampai kehari ni kami masih lagi seperti dulu. tetap bersahabat. Kita kawan tau Addah mok mok :P Berkongsi itu dan ini. Sharing itu dan ini bukan sama ja ka? -,- Dan ni adalah satu nikmat yang Allah bagi. Niknat yang paling berharga sesudah iman dan kesihatan adalah memiliki sahabat yang soleh dan solehah :)

Lumrah persaudaraan. Biasalah ada suka ada duka. Sedangkan lidah pun boleh tergigit. Inikan pulak hubungan sesama manusiakan? 

kekalkan persahabatan kita tau :D Assif untuk segalanya. Walau kite sedar takdak yang kekal kat dunia ni melainkan Allah

With love, Aimi Majidah :) 

No comments:

Post a Comment